Ministerul Justiției a finalizat procesul de selecție și a transmis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerile pentru funcțiile de conducere vacante în Parchete. În cadrul procesului de selecție, au fost intervievate candidaturi pentru funcții precum procuror-șef de secție la Înalta Curte de Casație și Justiție și Direcția Națională Anticorupție.

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a formulat propuneri pentru patru funcții de procuror-șef de secție la Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și pentru funcții la Direcția Națională Anticorupție. Printre cei propuși se numără procurori pentru Secția de urmărire penală, Secția judiciară, Secția de resurse umane și documentare, și Secția parchetelor militare.

Cu toate acestea, pentru funcțiile de procuror-șef de secție pentru Secția de combatere a traficului de droguri și Secția de combatere a infracțiunilor de terorism și criminalității informatice în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, ministrul Justiției nu a făcut nicio propunere.

Propunerile vor fi transmise Secției pentru Procurori a CSM pentru a obține avizul necesar. Candidații propuși vizează funcții cheie în sistemul judiciar, iar deciziile ulterioare vor avea un impact semnificativ asupra direcțiilor respective.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *