logo
RNTV Live

Alina Gorghiu a avut discuții cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo despre promovarea egalității între femei și bărbați în politică

gorghiu
Dudau Andreea Valentina

Alina Gorghiu, ministrul Justiției aflată într-o vizită în Japonia, s-a întâlnit cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo, Yuriko Koike, pentru a discuta, printre altele, despre promovarea egalității între femei și bărbați în politică!

Alina Gorghiu: „Yuriko Koike, Guvernatoarea prefecturii Tokyo, gestionează o zonă cu 37 de milioane de oameni. Este prima femeie din istoria Japoniei care ocupă acest rol. A fost o onoare să o întâlnesc ieri. Am discutat despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică, cum e în România , cum e în Japonia: «nu e uşor să spargi gheaţa într-o lume a bărbaţilor», a spus doamna Koike. Aşa e. Însă proiectele pentru promovarea femeilor în politică sunt un «must»”.

Ea a menționat că criza umanitară generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost, de asemenea, un subiect important discutat în cadrul întrevederii.

“Am felicitat-o pe doamna Koike pentru organizarea Conferinței de la Tokyo pentru sprijinirea Ucrainei, desfășurată chiar înaintea întâlnirii noastre. Democrația, statul de drept și progresul sunt valori fundamentale pentru Parteneriatul Strategic dintre România și Japonia”, a subliniat ministrul Justiției.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor