logo
RNTV Live

Alimentul pe care e interzis să-l consumi dacă eşti răcit sau ai gripă, conform medicilor

Boy measuring fever
Constantin Corina

Nu trebuie să consumi, sub nicio formă, acest aliment dacă ai gripă sau răceală. Iată despre ce este vorba

În realitate, răceala și gripa sunt cauzate de virusuri diferite. Răceala, cunoscută și sub denumirea de “guturai”, este caracterizată de simptome mai puțin severe decât gripa, cum ar fi rinoree, durere de gât, oboseală și tuse, iar debutul lor este treptat. Pe de altă parte, gripa este o afecțiune mai serioasă, cauzată de virusul gripal, și se manifestă prin febră înaltă, dureri musculare și de cap intense, frisoane și alte simptome severe, iar debutul simptomelor este brusc.

În ceea ce privește alimentația în timpul răcelii și gripei, este important să consumi cât mai multe fructe proaspete, legume verzi și ceaiuri călduțe, și să reduci consumul de zahăr. Este recomandat să eviți consumul de lactate de vacă, deoarece acestea pot crește producția de mucus în organism, iar răceala și gripa sunt însoțite adesea de mucozități.

De asemenea, este indicat să eviți consumul de alcool și tutun, deoarece aceste substanțe pot irita gâtul și căile respiratorii, accentuând disconfortul în timpul bolii.

Este important să ai grijă la alimentația și la stilul de viață în timpul unei răceli sau gripe pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a reduce severitatea simptomelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor