logo
RNTV Live

Alexandru Rafila discută despre disputa cu Pfizer în legătură cu achiziția de vaccinuri

rafila
Dudau Andreea Valentina

Alexandru Rafila comentează despre conflictul cu Pfizer referitor la achiziția de vaccinuri: procedura de selecție a companiei care va reprezenta statul român la Bruxelles în acest proces a fost finalizată, deci suntem pe drumul cel bun!

Joi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat în legătură cu disputa cu Pfizer referitoare la achiziția de vaccinuri că procesul de selecție a companiei care va reprezenta statul român la Bruxelles a fost finalizat. De asemenea, Ministerul Sănătății este pregătit să ofere toate informațiile și documentele necesare firmei de avocatură pentru a reprezenta România în acest caz.

„Guvernul României a aprobat ca Ministerul Finanţelor să reprezinte statul român în acest litigiu commercial şi în alte litigii. Din câte ştiu, s-a finalizat procedura de alegere de selecţie a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles, în acest proces, aşa că suntem pe drumul cel bun. Important este ca lucrurile astea să se întâmple cât mai rapid, având în vedere că în 20 de februarie este prima înfăţişare”, a spus ministrul.

El a subliniat că Ministerul Sănătății este pregătit să furnizeze toate informațiile și documentele necesare firmei de avocatură pentru a reprezenta România.

„Este un sumă foarte mare sper să avem succes, este o dorinţă a mea. Eu nici în momentul de faţă nu cunosc toate detaliile legate de contract, Comisia Europeană cu firmele furnizoare, dar firma care reprezintă România va avea acces la acest document pentru că el constituie cu siguranţă un element important în baza procesuală pentru litigiu care se va judeca. Este vorba de un angajament contractual al României care a fost asumat în mai 2021. Comanda (..) ne-a permis să vindem o parte din doze, dacă nu făceam acest lucru, suma era mai mare decât 550 de milioane de euro.”, a subliniat Rafila.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor