Sursă foto: Aktual24

Conform experților germani, virusul Alongshan (ALSV), purtat de căpușe, s-a răspândit în mare parte din Europa. Acest virus, care a fost identificat în China acum șase ani, nu a fost până acum asociat cu nicio boală gravă la oameni.

ALSV a fost detectat în căpușe din mai multe țări europene, inclusiv Finlanda, Franța, Rusia, Elveția și acum în Germania, după cum a confirmat Centrul pentru Medicină de Călătorie (CRM) din Dusseldorf.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Veterinară (TIHO) din Hanovra, un oraș situat în nordul Germaniei, au descoperit dovezi ale transmiterii ALSV prin căpușe la animale sălbatice, cum ar fi căprioarele, în landul Saxonia Inferioară din nord-vestul Germaniei.

Specialiștii susțin că distribuția multor specii de căpușe indigene s-a extins semnificativ în ultimii ani, beneficiind de ierni blânde și veri mai calde.

Deși ALSV nu este, în prezent, asociat cu simptome grave, decât simptome asemănătoare gripei, specialiștii avertizează cu privire la boala Lyme, cea mai frecventă boală transmisă de căpușe în Europa. Boala Lyme poate fi tratată cu antibiotice în stadiile incipiente.

Meningoencefalita timpurie de vară este, de asemenea, răspândită în multe zone, dar poate fi prevenită prin vaccinare. În contextul acestei extinderi a căpușelor și a potențialelor riscuri asociate, monitorizarea și prevenirea transmiterii virusurilor devin aspecte importante în sănătatea publică.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro...

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *