logo
RNTV Live

Alertă meteo. Val de aer rece și precipitații în România

Informare meteorologică sursa foto Maramedia
Erika Stoica

Meteorologii avertizează că un val de aer rece va pătrunde în țara noastră, determinând o bruscă schimbare a vremii, cu posibilitatea de a se înregistra lapoviță și ninsori în mai multe regiuni. Situația este cauzată de un ciclon din Mediterana care afectează deja cea mai mare parte a Europei, generând furtuni puternice în Franța, Germania, Italia, Croația și Suedia, iar în zonele montane precipitațiile se manifestă sub formă de ninsoare abundentă.

În România, meteorologii prognozează că o masă de aer cald va influența vremea în următoarele zile, în special în jumătatea de vest a teritoriului, unde astăzi au fost înregistrate maxime de 18-19 grade Celsius în Banat și Crișana. Totuși, în celelalte părți ale țării temperaturile sunt mai scăzute.

Mâine se anunță o vreme frumoasă la nivelul întregii țări, cu puține sau chiar deloc precipitații și temperaturi ridicate, peste 10 grade Celsius în majoritatea zonelor.

Cu toate acestea, de miercuri, se va resimți intrarea unei mase de aer rece, care va pătrunde din nordul Moldovei și se va extinde treptat în Dobrogea, Muntenia și Oltenia, determinând o scădere semnificativă a temperaturilor. Maximele vor fi cuprinse între 3-4 și cel mult 9-10 grade Celsius în aceste regiuni, iar minimele vor deveni negative, mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

În timpul nopții de miercuri și joi, temperaturile minime vor fi negative în jumătatea de est a țării, în timp ce în celelalte regiuni vor fi ușor pozitive, depășind însă 10 grade Celsius. Precipitațiile nu vor fi semnificative cantitativ și vor fi localizate, predominând ninsorile și lapovița în zonele montane, iar odată cu pătrunderea masei de aer rece, aceste fenomene vor afecta și zonele de altitudini mai mici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor