logo
RNTV Live

Alertă în Slănic Prahova! Craterul se adâncește, locuințe evacuate și teamă de surpare

Slănic surpare
Erika Stoica

Experți de la Institutul Geologic al României și de la Institutul Național pentru Fizica Pământului sunt în alertă, desfășurând măsurători pe strada surpată din Slănic Prahova. Situația devine tot mai gravă, cu craterul care pare să se adâncească în centrul orașului, iar oamenii se confruntă cu teama că locuințele lor ar putea să fie afectate în mod ireversibil.

CITESTE ȘI Dezastrul de la Slănic se accentuează de la oră la alta. 42 de persoane evacuate

În acest moment, 42 de persoane sunt nevoite să își părăsească casele, neștiind când vor putea reveni în siguranță. Printre cei afectați se numără și familia Cristescu din Slănic, care a observat o distanțare de cel puțin 1 cm între casa lor de vacanță și vecinul evacuat. Această familie, cu reședința în București, se confruntă acum cu incertitudinea privind sărbătorirea Paștelui, neștiind dacă vor putea să rămână în Slănic sau vor trebui să se întoarcă în Capitală.

Autoritățile au fost alertate cu privire la această situație, iar familia Cristescu speră că măsurile luate vor preveni agravarea situației și că vor putea să își petreacă sărbătorile în liniște și siguranță, indiferent de locație.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor