USR cere Guvernului să ia măsuri urgente după ce Federația Operatorilor Români de Turism a anunțat că, din cauza unor probleme legislative, elevii din 19 județe vor rămâne fără transport gratuit începând cu data de 8 ianuarie.

Într-un comunicat transmis vineri, USR critică Guvernul Ciolacu, acuzându-l că face economii pe seama elevilor și îndeamnă la garantarea dreptului la educație al fiecărui copil din țară. Potrivit deputatului USR Filip Havârneanu, transportul elevilor era deja o problemă nerezolvată, iar noua hotărâre de Guvern din decembrie nu a adus soluții, ci mai multe incoerențe care afectează elevii.

„Tot anul 2023, copiii au fost determinați de Guvern să facă autostopul sau să achite singuri contravaloarea abonamentelor. În 2024, Ciolacu vine de la parafat cu o hârtie care oficializează intenția PNL-PSD de a face nimic pentru elevi”, a scris Havârneanu pe Facebook.

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunțat că, din cauza noii Hotărâri de Guvern (HG nr. 1337/2023), elevii din 19 județe rămân fără transport gratuit începând cu 8 ianuarie. FORT acuză HG 810/2023 că a produs haos și că transportatorii nu au primit bani pentru lunile septembrie – decembrie 2023 în mai multe județe.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *