logo
RNTV Live

Alertă de cod roșu: Vijelii, ploi torențiale și grindină lovește cu putere în două județe din România

Furtuna-Ploiesti-770×540
Dumitrache Catalina

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Roșu pentru fenomene meteo extreme în două județe din România, Vrancea și Buzău, conform informațiilor furnizate de Mediafax. Acest cod se referă la vijelii puternice, ploi torențiale și grindină, afectând mai multe localități din cele două regiuni.

Alerta a fost emisă la ora 12.20 și va fi valabilă până la ora 13.10, avertizând asupra condițiilor meteorologice severe care se anunță.

Zonele vizate de această avertizare sunt următoarele:

  • Județul Vrancea: Dumitrești, Cotești, Slobozia Bradului, Dumbrăveni, Popești, Gura Caliței, Tâmboești, Cârligele, Urechești, Bordești.
  • Județul Buzău: Topliceni, Buda, Podgoria.

În aceste zone, se preconizează că vor avea loc ploi torențiale, cu posibilitatea de a acumula între 40 și 50 de litri pe metru pătrat. De asemenea, se așteaptă descărcări electrice frecvente, vijelii și chiar căderi de grindină.

Pe teritoriile vizate de avertizare, cantitățile de precipitații au ajuns deja la valori peste 40 de litri pe metru pătrat.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor