logo
RNTV Live

Alertă cu bombă la Catedrala din Strasbourg

image-75
Dudau Andreea Valentina

Înaintea sărbătoririi Paștelui, Catedrala din Strasbourg a fost evacuată ca măsură de precauție, din cauza unei alerte false cu bombă!

Miercuri seara, Catedrala din Strasbourg, un edificiu emblematic și foarte frecventat de turiști în oraș, a fost evacuată temporar din cauza unei alerte false cu bombă, a declarat poliția.

“Evacuarea catedralei din @Strasbourg a avut loc recent în urma unui apel răuvoitor”, a declarat Poliția din Bas-Rhin pe rețelele de socializare. “Un perimetru de securitate a fost stabilit. Facem tot posibilul pentru a clarifica situația cât mai rapid posibil. Vă mulțumim că evitați zona și că facilitați intervenția autorităților”, a adăugat poliția.

Potrivit unei surse sindicale din poliție, evacuarea a fost dispusă după primirea unui apel telefonic anonim, sosind în jurul orei locale 15:45 (16:45, ora României), care anunța plasarea unei bombe în catedrală și amenința cu explozia. Edificiul, foarte frecventat de turiști, a fost evacuat, iar un perimetru de securitate a fost stabilit.

După efectuarea unor verificări în catedrală și în împrejurimi, forțele de securitate nu au găsit nicio amenințare suspectă. Astfel, perimetrul de securitate a fost ridicat aproximativ o oră mai târziu, conform sursei sindicale.

Această evacuare survine în contextul în care mai multe școli și colegii au fost recent ținte ale unor false alerte cu bombă, atât în Alsacia, cât și în alte zone din Franța.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor