Aleea Fauritorilor Romaniei Mari, ansamblul monumental din Parcul Buvcov, de langa Ploiesti, a fost digitalizata. Mai exact, pe spatele fiecarui soclu, pe care se afla busturile marilor personalitati au fost montate placute cu un cod QR. In doi pasi simpli vizitatorii pot descarca o aplicatie, iar apoi din aceasta, cu o singura scanare, afla datele istorice. Softul a fost creat de un elev al colegiului I.L.Caragiale, din oras, indrumat de profesorul de istorie.

Asa incepe experienta digitala de-a lungul Aleii Fauritorilor Romaniei Mari, din cadrul Parcului Memorial Constantin Stere, de langa Ploiesti. Aplicatia „Aleea Ctitorilor”, dar si codurile QR au fost create de catre Adrian Stancu, elev in an terminal la Colegiul National „I.L. Caragiale”.

In aplicatia „Aleea Ctitorilor” se regasesc informatii din albumul „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”, lansat la inceputul acestui an de societatea cultural-istorica „Mihai Viteazul”.

La acest moment aplicatia poate fi descarcata din Google Play, iar codurile vor fi montate, ramd pe rand, pe toate busturile de pe Aleea Fauritorilor Romaniei Mari, pana la inceputul lunii decembrie. 

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *