Sâmbătă seara, doi adulți și patru copii au fost salvați de jandarmii montani după ce mașina în care se aflau a fost blocată într-o zonă cu un strat semnificativ de zăpadă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba a informat că o patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montani Arieșeni a intervenit în zona Cheile Ordâncuşei, pe drumul către Ocoale, în urma unui apel la 112. În acea zonă, stratul de zăpadă atinge aproximativ 50 de centimetri, dificultând deplasarea.

„Jandarmii noștri au ajuns la mașina blocată și au constatat că în interior se aflau doi adulți și patru copii care nu mai puteau continua călătoria din cauza stratului mare de zăpadă căzută de pe versant pe drum”, a declarat IJJ Alba.

Echipa de jandarmi a oferit asistența necesară, deblocând vehiculul și readucându-l pe carosabil.

Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale speciale, iar acestea au continuat călătoria pentru a ajunge la pensiunea unde urmau să se cazeze.

Jandarmeria Alba a emis un avertisment cu privire la deplasările în zona montană, subliniind necesitatea responsabilității și precauției. De asemenea, au atras atenția asupra avertismentului meteorologic de cod portocaliu pentru zona montană din sudul județului, care include viscol puternic cu rafale de 110 – 120 km/h și zăpadă troienită.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *