logo
RNTV Live

„Ajutor pentru elevi” la Băltița și Cocorăștii Colț

campania-ajutor-pentru-elevi-in-doua-parohii-prahovene-267357
Ștefan Petre

Cu ocazia apropierii începerii noului an școlar, voluntarii Catedralei Naționale au organizat, în data de 2 septembrie 2023, campania intitulată „Ajutor pentru elevi” în două parohii din județul Prahova, din localitățile Băltița și Cocorăștii Colț.

În cadrul acestei inițiative, 52 de elevi proveniți din familii defavorizate au primit ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare.

Campania este destinată elevilor din județele Ilfov și Prahova, care, pe parcursul unui întreg an calendaristic, vor primi sprijin din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale în ceea ce privește accesul la educație, prin furnizarea resurselor necesare pentru desfășurarea optimă a activităților școlare.

Toți copiii merită să fie fericiți. Bucuria pe care au transmis-o aceşti copii la primirea darurilor ne-a întărit încă o dată convingerea că dăruind vom dobândi. A fost o activitate cu totul aparte deoarece i-am avut alături și pe propriii noștri copii, care și-au dorit să vină și să ofere chiar ei aceste daruri. Copiii trebuie să învețe de mici să dăruiască, să ofere dragoste aproapelui și să înțeleagă că este important să fii voluntar, să îți ajuți aproapele necondiționat, fără a aștepta ceva în schimb. Cred că astăzi a fost o importantă lecție și pentru micii voluntari.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale

Scopul principal al acestor inițiative este prevenirea excluziunii sociale și a abandonului școlar în cazurile de risc, precum și încurajarea excelenței în performanța școlară.

Activitatea de astăzi a bucurat foarte mult copiii din Parohia Băltița, deoarece mulți dintre ei nu au posibilități financiare deosebite. Unii au părinții plecați în străinătate și locuiesc doar împreună cu bunicii. Astfel că ghiozdanele oferite de voluntarii 
Paraclisului Catedralei Mântui­rii Neamului înseamnă un dar ­deosebit pentru ei. Voluntarii sunt un exemplu deosebit pentru acești copii, deoarece a fi voluntar înseamnă a-ți rupe din timpul tău liber. Fiecare dintre noi avem responsabilități, avem familii, însă tocmai atunci când îți rupi din timpul tău liber și îl oferi celorlalți dai dovadă de iubire de aproapele.

pr. Andrei Cațan de la Parohia Băltița

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor