Peste 400 de tone de alimente de primă necesitate, inclusiv conserve, cașcaval, apă, zahăr și alte produse esențiale, precum și construcții modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele și așternuturi, sunt trimise în Galați. Decizia a fost luată după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat scoaterea acestor resurse de la rezervele de stat pentru a fi folosite ca ajutoare umanitare interne de urgență, destinate unităților administrativ-teritoriale din județul Galați, afectat grav de inundațiile recente.

Această măsură vizează asigurarea condițiilor minime de trai pentru persoanele afectate de fenomenele hidrometeorologice. CNSU a desemnat Departamentul pentru Situații de Urgență să solicite Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale să aloce și cantități suplimentare de produse și materiale, în funcție de analiza situației din Galați.

Transportul materialelor și produselor se efectuează cu mijloace de transport din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ministerului Apărării Naționale, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și, dacă este necesar, cu mijloace de transport aparținând operatorilor economici specializați.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews