logo
RNTV Live

Airbnb a interzis instalarea camerelor de supraveghere în interiorul locuințelor închiriate

0_NChTo-XqLOxLabIW
Dudau Andreea Valentina

Luni, Airbnb a anunțat că a decis să interzică camerele de supraveghere în interiorul locuințelor închiriate pe site-ul lor, într-un efort de a proteja intimitatea clienților săi!

Înainte, platforma de închirieri de locuințe permitea camerele de supraveghere în spațiile comune, cum ar fi holurile sau camera de zi, doar dacă acestea erau claramente indicate în anunțurile de închiriere. Cu toate acestea, unii clienți au exprimat nemulțumiri pe rețelele sociale în legătură cu descoperirea unor camere de supraveghere ascunse în locuințele închiriate. Unele dintre aceste dispozitive erau plasate în locuri unde se presupunea că intimitatea este respectată.

“În încercarea de a simplifica politica privind camerele de supraveghere și alte dispozitive, și, în același timp, de a proteja intimitatea comunității gazdelor și a călătorilor, această actualizare este o mișcare necesară”, a precizat compania cu sediul în San Francisco, Statele Unite, într-un comunicat publicat pe site-ul său. Noua politică va intra în vigoare la 30 aprilie.

Această nouă politică, care impune reguli mai stricte și pentru camerele de supraveghere exterioare, va fi implementată la 30 aprilie, conform informațiilor furnizate de companie.

“Prin aceste noi reguli, dorim să oferim comunității mai multă claritate cu privire la ceea ce pot aștepta de la Airbnb”, a declarat Juniper Downs, șefa departamentului pentru comunitate și parteneriate, citată în comunicat.

Airbnb va continua să permită camerele de luat vederi de pe soneriile de la ușă și dispozitivele pentru măsurarea decibelilor pentru protejarea locuințelor. În ceea ce privește camerele de luat vederi exterioare, va fi necesară divulgarea prezenței și a locației acestora înainte de confirmarea oricărei rezervări. Totuși, acestea nu vor fi permise în anumite zone, cum ar fi dușurile exterioare închise sau saunele, conform precizărilor companiei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor