Foto: slinkydating.com

#MMAP a pus la dispoziție pe site-ul instituției proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea finanțării din Fondul pentru Mediu a Programului „Săptămâna Verde”

„În luna noiembrie a anului 2023, am instituit cadrul legal pentru susținerea financiară a activităților din cadrul Programului „Săptămâna Verde”. Deși mulți profesori au organizat deja evenimente în prima parte a acestui an școlar, proiectul prevede finanțarea continuă, inclusiv pentru anul viitor, cu scopul de a oferi sprijin financiar unui număr cât mai mare de copii, în special din mediul rural, care nu își pot permite desfășurarea corespunzătoare a activităților adesea costisitoare, ce implică deplasarea la diverse instituții, în arii naturale protejate, muzee sau parcuri – activități pe care părinții nu le pot asigura întotdeauna.

Este speranța mea că profesorii vor înțelege că acest program are ca scop schimbarea modului în care tinerii se implică în soluționarea problemelor de mediu, contribuind la formarea unei generații a schimbării. Ne propunem să dezvoltăm o metodă modernă de educație de mediu, realizată în colaborare cu profesori cu experiență sau pasionați de protejarea naturii, care să utilizeze în mod creativ platformele www.scoliverzi.ro și www.saptamanaverde.edu.ro. Dorim să schimbăm comportamentele și modul de luare a deciziilor în activitățile cotidiene care au un impact asupra mediului și, nu în ultimul rând, să promovăm responsabilitatea individuală și comunitară în raport cu natura”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Proiectul propune alocarea sumei de 100 milioane de lei, sub formă de finanțare nerambursabilă prin intermediul AFM, pentru realizarea acțiunilor pe termen lung necesare Programului „Săptămâna Verde”, implementat de Ministerul Educației – România, prin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în decursul anilor 2024 și 2025.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *