Pentru a contracara riscurile asociate stilului de viață sedentar, specialiștii recomandă plimbările rapide ca soluție

Conform unor noi cercetări publicate în British Journal of Sports Medicine, efectuarea a cel puțin 22 de minute de activitate fizică zilnică poate reduce riscul de deces prematur. Majoritatea persoanelor din țările occidentale petrec între 9 și 10 ore pe zi într-o stare de sedentarism, cu excepția perioadei de somn, cu cele mai multe ore petrecute în timpul orelor de muncă. Cercetătorii au investigat legătura dintre sedentarism și riscul de deces prematur și câtă activitate fizică este necesară pentru a-l reduce.

Studiul a combinat datele din patru cercetări anterioare care au inclus 12.000 de persoane cu vârsta de 50 de ani sau mai mult, care au purtat dispozitive de monitorizare pentru a înregistra perioadele de activitate și sedentarism. Datele colectate au exclus intervalul orar de la miezul nopții până la ora 6 dimineața, deoarece majoritatea oamenilor dorm în această perioadă.

Concluziile au arătat că petrecerea mai mult de 12 ore pe zi în stare de sedentarism a fost asociată cu un risc cu 38% mai mare de deces prematur la persoanele care aveau mai puțin de 22 de minute de activitate fizică moderată sau mai alertă pe zi.

Studiul nu a stabilit o limită precisă pentru perioada de sedentarism care ar crește riscul de deces prematur, dar orice creștere a activității fizice moderate a dus la o reducere a riscului. Aceste rezultate susțin recomandările Centrelor americane pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), care indică 150 de minute de exerciții aerobice moderate pe săptămână, cum ar fi mersul pe jos.

Această durată poate fi împărțită în 7 zile, echivalând cu aproximativ 21 de minute de activitate zilnică. CDC mai recomandă și activități de întărire musculară de cel puțin două ori pe săptămână pentru grupurile musculare principale ale corpului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *