logo
RNTV Live

Aeroportul din Cluj pe primul loc în preferințele oamenilor! Peste 2 milioane de pasageri

cluj
Constantin Corina

Pentru pasageri aeroportul din Cluj este cel mai dorit, avand pe parcursul acestui an peste 2 milioane de pasageri, pe cand în Tulcea nici nu se simte activitatea zborurilor.

Clujul ia masuri in privinta milioanelor de persoane ce aleg aeroportul ca destinatie si vine în 2024 cu un nou proiect ce prevede extinderea terminalului Plecări.

Proiectul prevede extinderea Terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o nouă investiție importantă, din fonduri europene, care vizează cel mai mare aeroport regional din România, din punct de vedere al numărului de pasageri. În contextul creșterii anuale constante a traficului de pasageri și a recuperării volumului de trafic pre-pandemic, a fost necesară o optimizare a fluxului de pasageri, mai ales în perioadele aglomerate și orele de vârf. Oamenii care ajung pe aeroportul clujean trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de îmbarcare! Tocmai de aceea îi anunț că, pe perioada lucrărilor, terminalul de pasageri plecări va fi pe deplin operațional, fiind asigurate nu mai puțin de șapte porți de îmbarcare pentru zboruri interne și internaționale”.

Se estimează de asemenea, că Aeroportul Internațional Cluj va încheia anul cu un număr record de peste trei milioane de pasageri.

Tulcea

La finalul clasamentului se află aeroportul din Tulcea, tranzitat doar de 300 de persoane anul acesta.

Vâlcu Stoian, director Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea explica cum sunt verificate bagajele calatorilor: „Ele sunt funcționale și se pot folosi, în condițiile în care avem de procesat pasageri și aeronave. Ultima dată le-am folosit pe data de 1 mai, când am procesat cei 160 de pasageri.”

„Este obligatoriu sa încheiem aceste lucrări în decembrie 2023, iar începând de anul viitor sa deschidem aeroportul în sensul de a opera măcar două curse regulate.” adauga acesta.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor