Adriana Pistol, care deține funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a fost aleasă în calitate de vicepreședinte al adunării Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru regiunea Europa. Această hotărâre a fost adoptată în cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional al OMS, care a avut loc la Astana, în Kazahstan.

Ministerul Sănătății a comunicat: „În cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional al OMS Europa, doamna secretar de stat Adriana Pistol a fost aleasă vicepreședinte a adunării.”

Ministrul Alexandru Rafila, prezent la această întrunire, a subliniat eforturile comune depuse de statele membre în ceea ce privește elaborarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane în sănătate. Această inițiativă a fost inițiată prin intermediul „Declarației de la București” din luna martie și urmează să fie adoptată sub forma unei rezoluții la această reuniune, după un proces de consultări coordonat de România.

În zilele de 22-23 martie 2023, s-a desfășurat o întrunire la nivel înalt organizată în București sub egida Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa. Participanții la această întâlnire a OMS au emis „Declarația de la București” cu privire la asigurarea resurselor umane în domeniul sănătății, aspect considerat esențial pentru asigurarea accesului populației la servicii medicale.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *