Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a discutat într-un interviu acordat Edupedu.ro despre provocările cu care se confruntă părinții și antrenorii în procesul de dezvoltare a tinerelor talente în sport. Rădulescu a subliniat riscurile asociate cu „pătrunderea copiilor în șabloane”, avertizând că panică apare atunci când traseul acestora nu se aliniază așteptărilor, ceea ce poate avea un impact negativ asupra dezvoltării lor pe termen lung.

Având un doctorat în Știința Educației Fizice și Sportului, Rădulescu a împărtășit și povestea sa educațională, explicând de ce a ales să devină antrenor de natație. El a adresat un mesaj antrenorilor care doresc să își îmbunătățească educația profesională: „Să fie curioși, să fie studioși și să aibă răbdare”.

Rădulescu a adus în discuție mitul sportivului-minune, afirmând că nu există sportivi profesioniști la vârste atât de fragede, precum 10 sau 12 ani. „Graba de a obține rezultate rapide poate conduce la construirea unui narativ în jurul copilului care nu este benefic pe termen lung”, a explicat el.

Subliniind importanța educației în cariera de antrenor, Rădulescu a menționat că profesorii ar trebui să sprijine sportivii în dezvoltarea lor. El a sugerat că flexibilitatea în abordarea educațională poate oferi copiilor oportunități valoroase de dezvoltare personală prin sport.

Antrenorul a menționat și o tehnică de pedagogie învățată în Danemarca, care se concentrează pe adaptabilitatea pedagogului în relația cu copiii. „Pedagogul ar trebui să fie capabil să se plaseze în trei roluri: lider, coleg și ghid”, a declarat Rădulescu, subliniind importanța unei interacțiuni dinamice și constructive în cadrul antrenamentelor.

Sursă: Edupedu.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews