Ministrul social-democrat al fondurilor europene, Adrian Câciu, a ironizat sâmbătă planul pentru București prezentat de candidatul PNL la președinție, Nicolae Ciucă, în prezența primarului Capitalei, Nicușor Dan. „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val! Nu credeam să mai aud vreodată ideile lui Ceaușescu despre sistematizarea Bucureștiului”, a scris Câciu pe Facebook, adăugând că „în aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”, conform News.ro.

Candidatul PNL a prezentat o viziune pentru Capitală, propunând un proiect pe termen lung care să redea „identitatea istorică” a Bucureștiului, desfășurat sub patronajul președintelui țării. Printre propunerile lui Ciucă se numără mutarea sediului Guvernului de la Palatul Victoria, transformarea clădirii în muzeu și relocarea ministerelor în zona Pieței Constituției. De asemenea, el a sugerat demolarea zidurilor care împrejmuiesc Palatul Parlamentului și amenajarea unui parc, numit Parcul Arsenalului, pe o suprafață de 30 de hectare, în apropierea Bibliotecii Naționale.

Adrian Câciu a subliniat că declarațiile lui Ciucă reînvie viziuni din perioada comunistă: „Nu credeam că, la 35 de ani de la Revoluție, vine cineva și spune:… gata, mutăm guvernul aici lângă Casa Poporului, facem, dregem, sistematizăm… de fapt îi dăm dreptate dictatorului Ceaușescu!”.

Câciu a mai adăugat că nu îl surprinde abordarea lui Ciucă, amintind că în timpul Revoluției, Ciucă nu a acționat pentru a dărâma dictatura. „Până la urmă, dânsul, la Revoluție, avea grijă să ne identifice pe noi, cei care vroiam să dărâmăm dictatura lui Ceaușescu, în loc să iasă și să dărâme regimul”, a spus Câciu.

În opinia sa, este contradictoriu să se declare liberalism și să se valideze idei ale lui Ceaușescu. „Nu poți să-i faci pe alții bolșevici, să te pretinzi om de dreapta și apoi să validezi visul lui Ceaușescu de a strânge toate instituțiile lângă Casa Poporului”, a afirmat el. Câciu a concluzionat că este o confuzie în gândire dacă cineva se comportă astfel și a cerut o reacție din partea doamnei Lasconi referitor la susținerea lui Nicușor Dan pentru acest plan.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews