logo
RNTV Live

Adopţiile internaţionale sunt interzise în Olanda

Adoptie-Copii-1-scaled-1
Dudau Andreea Valentina

Un ministru al guvernului olandez a anunțat marți că Olanda nu va mai permite cetățenilor săi să adopte copii din alte țări!

Ministrul Protecției Juridice, Franc Weerwind, a precizat că procedurile internaționale deja începute vor continua temporar. În ultimii 50 de ani, cetățenii olandezi au adoptat aproximativ 40.000 de copii din 80 de țări.

Totuși, numărul adopțiilor internaționale a scăzut în ultimii ani. Potrivit celor mai recente date furnizate de think tank-ul independent al Institutului Olandez al Tineretului, în 2019 au fost adoptați 145 de copii, iar în 2020 doar 70.

Între februarie 2021 și noiembrie 2022, guvernul olandez a suspendat adopțiile internaționale timp de aproape doi ani. Cu toate acestea, guvernul a decis să reia adopțiile din străinătate, dar numai dintr-un număr limitat de țări și sub condiții stricte.

Astfel, olandezii mai pot adopta copii din Africa de Sud, Lesotho, Taiwan, Filipine, Thailanda, Ungaria, Bulgaria și Portugalia.

Olanda a revizuit politica sa de adopție internațională după ce tot mai mulți copii adoptați au ajuns la vârsta maturității și au început să își caute rădăcinile.

Adesea, aceștia au descoperit că documentele lor de naștere au fost falsificate sau pierdute sau că adopția lor a fost ilegală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor