Trgedie fara margini in comuna prahoveana Iordacheanu. Stefan, fiul de 16 ani al unei familii din satul Mocesti, s-a inecat in timp ce se afla la scaldat cu prietenii. Era pentru prima oara cand adolescentul mergea sa se racoreasca intr-o groapa adanca de mai bine de doi metri, sapata de angajatii unei balastiere din zona. Ar fi putut sa fie salvat, spun parintii, daca unul dintre soferii unui camion, care transporta un buldoexcavator nu fugea, atunci cand amicii baiatului il rugau sa ii ajute. In zadar s-au chinuit acestia sa il scoata din apa pe baiat, pentru ca odata adus la mal, acesta nu mai sufla. Va averizam, urmeaza imagini si informatii cu pun puternic impact emotional.

Sunt marturiile socante ale unuia dintre prietenii lui Stefan, care a alergat intr-un suflet sa sara in apa si sa il salveze. Adolescentul intrase in groapa sapata de angajatii unei balastiere cu mai multi amici, care insa erau prea mici de statura, incat sa il aduca rapid pe baiat la mal.

Stefan a mers inainte de tragedie sa le ceara parintilor voie sa se duca la scaldat. Mama sa, care tocmai chemase o ambulanta, pentru ca se simtea rau i-a interzis baiatului sa mearga la balastiera. Ca o ironie a sortii, cand a ajuns la locul tragediei a gasit acolo echipajul care ii acordase ingrijiri medicale. Era cel mai aproape de eveniment si a fost trimis sa acorde primul ajutor. Ulterior o ambulanta de terapie intensiva mobila, cu medic, a venit in sprijin. Manevrele de resucitare au fost pornite imediat, a fost readus la viata, iar apoi Stefan a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiesti. Din nefericire, adolescentul si-a dat ultima suflare, mai apoi, in mana medicilor.

Martorii spun ca in timp ce Stefan striga dupa ajutor (AVEM O POZA, BLURR PE NUMAR DE INMATRICULARE) in zona se afla soferul unui camion, care ridica un buldoexcavator. In zadar au incercat prietenii lui sa il roage sa ii ajute sa il scoata pe baiat din apa. Acesta a plecat si s-a facut nevazut.

Familia se pregateste acum de inmormantare. Parintii lui Stefan mai au acasa doi copii mici, care nu vor mai putea sa isi mai vada de acum fratele cel mare. Oamenii legii au deschis un dosar penal in cauza si fac cercetari.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *