Jurnaliştii stirileproprahova.ro fac dezvăluiri incendiare despre un şef de secţie de poliţie din Ploieşti. Este vorba despre cms. Smaranda Iulian, şeful Secţiei 4 de Poliţie, care se pare că este acuzat de către subalternii săi de comportamentul abuziv în relațiile de serviciu. Pentru că sesizările făcute forurilor superioare nu au avut nici rezultat până în prezent, s-a mers mai departe şi i s-a întocmit o plângere penală ce a fost trimisă direct ministrului de interne, Carmen Daniela DAN. În demersul acestora au sărit în ajutor şi sindicaliştii de la Diamantul.
Iată informarea redactată ministrului de interne Carmen Daniela Dan:
„Excelenței Sale Carmen Daniela DAN
MINISTRUL AFACERILOR INTERNE
Domnului chestor principal de poliție DESPESCU Bogdan
Inspector General al POLIȚIEI ROMÂNE
La nivelul secției 4 Poliție-Ploiești din cadrul IPJ Prahova, dl. cms. Smaranda Iulian își exercită abuziv atribuțiile de serviciu, în opinia mea. Concret, domnia sa apreciază că funcția managerială pe care o ocupă într-o instituție de forță a statului de drept România se exercită exclusiv potrivit doctrinei „boierești”, a „stăpânului de sclavi”. Astfel că, domnia sa apreciază că munca unui polițist se reflectă exclusiv prin prisma „cantității” nicidecum a „calității muncii”.
Arăt că polițiștii de ordine și siguranță publică din această secție respectabilă de poliție sunt obligați de acest domn (verbal, cu precădere prin interpuși: șef birou, șefi de schimb) – a se vedea și procesele-verbale de instruire întocmite la nivelul Secției 4 Poliție – să:
– ofere lunar, cel puțin 4 informații cu privire la activități/posibile activități infracționale;
– oprească în trafic autoturisme, indiferent de situație și să „premieze” conducătorii auto cu un proces-verbal de contravenție. Sancțiunea acordată conducătorului auto nu ar trebui să evidențieze, neapărat, realitatea ci doar „cantitatea activității”;
– constatarea, în flagrant, de infracțiuni (este mai dificil să obții aceste constatări patrulând precum „popa prin sat”: în uniforma de polițist și cu o autospecială inscripționată). În opinia mea, aceste constatări flagrante nu „țin” întotdeauna de flerul și experiența polițistului în depistarea unei/unor persoane certate cu Legea ci și de „norocul” de a întâlni asemenea persoane.
Sarcinile cantitative impuse polițiștilor din cadrul Secției 4 Poliție, apreciez că își au sediul într-o vădită depresie asociată cu anxietatea, dl. cms. Smaranda Iulian temându-se să nu își piardă funcția managerială (or faptul că nu avansează în carieră), chiar dacă prin acțiunile acestui adjunct șef secție este afectată însăși imaginea Poliție Române. „Procesele gândirii depresivilor sunt neproductive şi monotone, se rezumă de regulă la propria boală, fantezia şi bogăţia ideativă sunt mult reduse. Depresivul se poate concentra cu mare dificultate asupra unui lucru. Gândirea este focalizată pe o idee stereotipă cu tonalitate depresivă. Depresivul răspunde cu latenţă, amintirile sunt imprecise, evocarea lor făcându-se cu greutate. Atenţia spontană faţă de exterior pare dispărută, corolar al dezinteresului, iar mobilizarea atenţiei se face cu dificultate. Judecata suferă o distorsiune sub influenţa tulburărilor afective în sensul unei înrăutăţiri globale. Înţelegerea şi integrarea se fac cu greutate în cadrul unor perspective sumbre. Inhibiţia psihomotorie se exprimă mereu prin formule care arată deziluzia, „lipsa de energie, de gust, de tonus, de dinamism, de veselie, de vioiciune, însoţită de oboseală, epuizare, plictiseală, descurajare”. De cele mai multe ori anxietatea însoţeşte depresia.”
citeşte continuarea aici http://stirileproprahova.ro/seful-sectiei-4-de-politie-s-facut-plangere-penala-de-catre-subalterni/
sursa foto max-media.ro