logo
RNTV Live

Actorul sud-coreean Lee Sun-kyun, cel mai cunoscut pentru rolul din filmul câștigător al Oscarului Parasite, a fost găsit mort

sun-kyun-lee-830231l
Constantin Corina

Actorul, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit miercuri inconștient într-o mașină într-unul dintre parcuri principale din Seul. Nu este clar dacă Lee și-a luat viața, dar poliția a spus că a primit un raport că a plecat de acasă după ce a scris o notă

Institutul de știri Yonhap a raportat că a fost suspectat că a luat droguri precum marijuana și ketamina cu o gazdă la un bar din Seul. Spusese că, deși a luat ceea ce i-a dat ea, nu știa că sunt droguri ilicite.

Gazda ar fi spus poliției că a consumat droguri la ea acasă de mai multe ori – lucru pe care el a negat. Mai devreme, el solicitase prin intermediul avocatului său să facă un test cu detector de minciuni. Testele sale de droguri au dat rezultate negative sau neconcludente, a adăugat raportul.

Poliția a spus că regretă că Lee a murit în mijlocul investigațiilor, dar că ancheta a fost „desfășurată cu consimțământul lui”, a informat News1 Korea.

Agenția lui Lee, HODU&U Entertainment, a declarat într-un comunicat: „Nu există nicio modalitate de a stăpâni tristețea și disperarea. Vă cerem respectuos să vă abțineți de la răspândirea faptelor false bazate pe speculații… astfel încât călătoria finală a [Lee] să nu fie nedreaptă.

Actorul, care a fost căsătorit cu actrița Jeon Hye-jin și avea doi fii mici cu ea, a avut o carieră de peste două decenii. A jucat rolul principal în zeci de filme și emisiuni TV, devenind un nume cunoscut în anii 2010.

El a ajuns la faima internațională ca Park Dong-ik în Parasite, tatăl din familia bogată Park, care este infiltrată de membrii unei familii sărace care se prezintă drept indivizi neînrudiți.

Filmul a câștigat patru premii la premiile Oscar în 2020, inclusiv cel mai bun film – devenind primul film într-o limbă ce nu este engleza care a câștigat premiul.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor