Incident dramatic pe scena teatrului din Botoșani, unde un actor a fost rănit cu un pistol în timpul unei repetiții și a necesitat transportul la spital

Incidentul a avut loc în timpul repetițiilor pentru piesa „Iubesc, iubesc, te iubesc!” când actorul Marius Rogojinschi a îndreptat un pistol cu aer comprimat către colegul său, Răzvan Amitroaei. Pistolul era prea aproape de capul acestuia, iar victima din piesă a suferit.

Marius Rogojinschi, actor: „La repetiție nu am calculat bine unghiul subiectiv, adică să îndrept arma la jumătate de metru de capul colegului meu și am tras. Am adus de acasă, din colecția mea, un pistol Airsoft pe care l-am folosit întotdeauna fără bile.”

Actorul în vârstă de 33 de ani a fost lovit în ochiul stâng și a căzut pe scenă din cauza șocului. A fost dus imediat la spital pentru îngrijiri medicale.

Monica Adăscăliței, Director Spital Mavromati: „A fost văzut de colegii de la UPU și ulterior de medicul oftalmolog care i-a pus diagnosticul de traumatism de glob ocular minor, cu reacție conjunctivală.”

După evaluare, actorul rănit de pistol a fost trimis acasă.

Alexandru Vasilachi, director teatru Mihai Eminescu: „A spus că este disponibil să joace și să repete. Totuși, eu în calitate de director i-am sugerat să meargă acasă și să revină să joace spectacolul din weekend.”

Este al treilea incident grav în teatrele din România într-o săptămână. Sâmbăta trecută, Marius Manole a ajuns la spital după ce a căzut în timpul unui spectacol de la Teatrul Național București. A doua zi, Olga Török, de la Teatrul German din Timișoara, a fost rănită după ce i-a căzut în cap un perete din decor.

Aceste evenimente dramatice reamintesc de tragediile din industria filmului, cum ar fi incidentul în care Alec Baldwin a împușcat mortal un director de imagine în timpul unor filmări acum doi ani și jumătate, sau moartea fiului lui Bruce Lee în urma unei descărcări accidentale de armă pe platoul de filmare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *