Ploiestiul va fi un oras plin de culoare. Mai multe evenimente vor fi organizate, in municipiu, cu ocazia Zilei Copilului. 

Pe data de 31 mai  structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Prahova vor organiza evenimentul ””Impreuna Pentru Siguranta Copiilor”. Activitatea se va desfasura pe Esplanada Palatului Culturii din Ploiești unde, începând cu ora 12 atat cei mici cat si insotitorii acestora sunt asteptati pentru a sarbatori ziua copilului. Activitatile interactive, expozitiile, atelierele practice, demonstratiile si face-paitingul sunt doar cateva dintre activitatile de care micutii se vor putea bucura in cadrul evenimentului. Tot pe data de 31 mai Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova va desfasura cateva activitati ce readuc în prim-plan cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria şi jocurile copilăriei.

Acestea vor putea fi gasite in cadrul urmatoarelor muzee:

•Muzeul ,,Ion Luca Caragiale”-Expoziție de desene: ,,Minunata lume a copilăriei”

• Muzeul Memorial ,,Nichita Stănescu”-Expoziție de desene: ,,Cuvinte şi necuvinte desenate”

• Muzeul ,,Casă de Târgoveț din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea”, – Matineu muzeal: „Copilăria, un basm fără sfârşit”

• Muzeul ,,Casa Domnească”, comuna Brebun- Matineu muzeal: ,,Amintiri din cufărul copilăriei”

• Muzeul ,,Crama 1777”, comuna Valea Călugărească – Atelier de creaţie: „Poveştile copilăriei”

Apoi, pe data de 1 iunie copiii sunt asteptati pe aleea pietonala din fata Teatrului Toma Caragiu din Ploiești unde vor avea parte de spectacole de teatru, ateliere de creație handmade și artă florală, de un concert de muzică folk și demonstrații de Zumba.

Tot pe data de 1 iunie copiii sunt invitati sa participe incepand cu ora 10:30 la cea de a 25-a ediție a Festivalului de dans „??????̆??? ??????̆ ??̆???̂??? ????????” unde elevii claselor de balet ale Scolii Populare de Arte vor defila in pas de dans intr o parada a costumelor

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *