Asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și reducerea numărului de fapte antisociale care se produc în județul Prahova reprezintă prioritățile polițiștilor prahoveni.

Zilnic, polițiștii acționează în teren, pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor  cu impact stradal.

Ieri, 27 iulie au fost organizate și desfășurate acțiuni în Municipiul Ploiești-Zona de Nord, în stațiunea Azuga, în comuna Râfov, dar și pe drumurile naționale, pe raza mai multor localități, la care au participat aproximativ 75 de efective.

Astfel, polițiști de la Ordine Publică, Rutieră, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranță Școlară, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova  au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, și nu numai.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 200 de persoane și au fost controlate 6 societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate sancțiuni, de asemenea, și conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, s-a acționat și pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului, sens în care au fost oprite, în trafic, pentru control, 225 de autovehicule, iar mai mult de jumătate dintre conducătorii auto ai acestora au fost testați cu aparatele etilotest și DrugTest.

Au fost efectuate 5 controale corporale, 8 controale ale bagajelor, fiind efectuate și controale în habitaclul a 14 autovehicule.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 35.500 de lei.

Totodată, au fost reținute 3 certificate de înmatriculare.

Sursă: IPJ Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *