logo
RNTV Live

Acțiuni riguroase ale poliției pentru siguranța în trafic

politia-romana-0
Constantin Corina

În perioada 15 septembrie și 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi au desfășurat operațiuni pentru verificarea conformității transporturilor rutiere de mărfuri și persoane, rezultând în aplicarea a peste 1.600 de sancțiuni contravenționale

Polițiștii au desfășurat un total de 669 de teste cu aparatul etilotest și 49 de teste cu aparatul special pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acestor acțiuni, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, inclusiv 4 cazuri de conducere sub influența alcoolului, un caz de conducere sub influența drogurilor și un caz de împiedicare sau îngreunare a circulației pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 1.517 sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanței de Urgență nr. 37/2007, care reglementează perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, precum și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora. De asemenea, au fost date 170 de sancțiuni pentru încălcări contravenționale conform Hotărârii de Guvern nr. 69/2012.

În plus, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Echipa Brigăzii Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară acțiuni continue pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea siguranței în trafic.

Nu uitați! Consumul de alcool la volan este pedepsit indiferent de valoarea indicată de aparatul etilotest, dacă rezultatul nu este negativ. Refuzul șoferului de a se supune prelegerii de mostre biologice este considerat infracțiune și se sancționează cu închisoarea.

Pe lângă consecințele juridice, riscurile implicării într-un accident rutier pot fi extrem de grave, crescând semnificativ! Studiile arată că șoferii sub influența alcoolului au timp de reacție redus, simțurile vizuale și auditive afectate, iar consumul de alcool induce o falsă impresie de siguranță prin asumarea unor riscuri inutile.

Evitați să vă expuneți acestor pericole, nu conduceți dacă ați consumat alcool sau substanțe interzise și respectați limitele legale de viteză. Când plecați la drum, informați-vă despre condițiile meteo și alegeți cu atenție ruta. Verificați dacă autoturismul este în stare optimă, cu asigurare obligatorie (R.C.A.) și inspecție tehnică periodică (I.T.P.) valabile!

Pe autostradă, mențineți o distanță adecvată față de vehiculul din față, schimbați banda de circulație doar după o asigurare temeinică și semnalizați intenția. Oprirea nejustificată și circulația pe banda de urgență sunt strict interzise!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor