În perioada 27-29 septembrie, polițiștii prahoveni au desfășurat misiuni dedicate menținerii ordinii publice și siguranței rutiere, intervenind la aproximativ 350 de sesizări primite prin 112. Acțiunile au inclus patrulări în Ploiești, Câmpina, Boldești-Scăeni, Sinaia și Slănic, precum și o razie amplă cu peste 200 de efective de poliție și jandarmerie.

În cadrul acestor activități, au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane, controlate peste 500 de autovehicule și efectuate 250 de teste cu etilotestul și drugtestul. Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în circa 270 de cazuri, pentru a asigura un mediu sigur. Au fost suspendate permisele a 7 șoferi considerați periculoși și retrase 8 certificate de înmatriculare pentru vehicule nesigure.

În plus, au fost aplicate 45 de sancțiuni conform Legii nr. 61/1991 pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială. De exemplu, în timpul unei razii în Ploiești, un bărbat a fost prins cu un spray iritant și un briceag, fiind deschis un dosar penal pentru portul fără drept de obiecte periculoase.

Aceste acțiuni de siguranță vor continua în perioada următoare, pentru a menține comunitatea în siguranță.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews