Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat o serie de misiuni menite să prevină și să combată faptele ilegale, să asigure ordinea și liniștea publică, să supravegheze și să controleze traficul rutier, și să prevină accidentele pe șosele.

Un aspect central al acțiunii a fost instituirea a 19 filtre pe întreg teritoriul județului, în cadrul cărora au fost controlate 189 de autovehicule, au fost legitimate 268 de persoane, și au fost testați 82 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Ca urmare a acestor activități, polițiștii au aplicat un număr de 249 de sancțiuni contravenționale, însumând peste 80.000 de lei. Majoritatea acestora (207) au fost impuse pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, iar 36 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii rutieri s-au concentrat pe identificarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier. În acest sens, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și reținute 14 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, și unul pentru consumul de substanțe psihoactive.

Polițiștii din Dâmbovița au subliniat că vor continua aceste acțiuni organizate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru a depista și sancționa șoferii care pun în pericol siguranța traficului rutier.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *