Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au desfășurat o acțiune cu efective mărite, alături de colegi din Prahova, Ilfov și Argeș, pe drumurile naționale 7 și 72. Scopul principal al operațiunii a fost creșterea gradului de siguranță pe șosele și prevenirea accidentelor rutiere.

Ieri, în intervalul orar 10:00 – 19:00, au fost aplicate un număr de 248 de sancțiuni contravenționale, totalizând peste 48.000 de lei în amenzi. Cele mai frecvente abateri s-au referit la nerespectarea limitei legale de viteză, cu 129 de sancțiuni, urmate de neutilizarea centurii de siguranță, cu 62 de sancțiuni, și efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, cu 2 sancțiuni.

În plus, ca măsuri complementare, au fost reținute 14 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. Din acestea, 10 permise au fost reținute pentru încălcarea regimului legal de viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare, iar câte unul pentru conducere agresivă și neacordare de prioritate.

Acțiunile de acest gen demonstrează angajamentul autorităților pentru asigurarea unui mediu rutier sigur și responsabil pentru toți participanții la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *