Un individ recidivist din Vâlcea a fost plasat în arest după ce, fiind oprit de poliție și întrebat cu privire la conținutul unor cutii din mașină, a accelerat brusc și a fugit de lângă agenții de poliție. A fost capturat după o urmărire care a acoperit o distanță de 3 kilometri, conform informațiilor furnizate de Mediafax.

Duminică, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii DIICOT Vâlcea, au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui individ în vârstă de 34 de ani din Alunu, suspectat de trafic de droguri de risc.

Din anchetă rezultă că acest individ, care conducea un autoturism, a fost oprit pentru verificări de către un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, care își desfășura activitatea în conformitate cu atribuțiile de serviciu.

În timpul procesului de legitimare, agenții de poliție au identificat două cutii în interiorul vehiculului, iar când i s-a solicitat bărbatului să prezinte conținutul acestora, acesta ar fi accelerat și plecat în trombă cu mașina în care se afla și fiul său în vârstă de 14 ani.

Poliția ar fi continuat să urmărească individul pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, reușind să-l captureze după ce acesta a abandonat mașina și a încercat să se ascundă într-o pădure.

Cele două cutii au fost confiscate, iar în timpul verificării conținutului acestora, s-au găsit 1.994 de folii, fiecare conținând 15 tablete (un total de 29.910 comprimate) cu substanța activă alprazolam, care este considerată un drog de risc.

Din înregistrările din cazierul judiciar al bărbatului se poate observa că acesta are precedente penale, inclusiv o sentință de 5 ani pronunțată la data de 30 decembrie 2020, pentru săvârșirea infracțiunilor legate de traficul de stupefiante (infracțiuni comise pe teritoriul unui alt stat european).

Tribunalul Vâlcea a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *