Joi, Acordul de Mediu pentru proiectul „Autostrada Craiova-Filiași și drum expres Filiași-Târgu Jiu” a fost semnat, permitând circulația cu o viteză de 130 de kilometri pe oră pe acest tronson. Anunțul a fost făcut într-un comunicat emis de Agenția Națională pentru Protecția Mediului și a fost semnat de președintele agenției, Laurențiu Alexandru Păştinaru, în prezența ministrului Mediului, Mircea Fechet.

Proiectul, care va avea o lungime de 110,1 kilometri și va traversa județele Dolj și Gorj, își propune să îmbunătățească eficiența tehnico-economică a rețelei de transport din România și să optimizeze viteza de călătorie între Craiova și Târgu Jiu.

Traseul proiectului va trece prin 19 unități administrativ-teritoriale din cele două județe și va contribui la îmbunătățirea infrastructurii de transport din zonă. Proiectul va implica realizarea terasamentului rutier, structurii rutiere, nodurilor rutiere, precum și a unor lucrări de artă, cum ar fi poduri, viaducte și pasaje. În total, proiectul va afecta o suprafață estimată la 1.316 hectare, care include terenuri agricole, canale, pășuni, fond forestier, ape, drumuri și căi ferate.

Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păştinaru, a subliniat necesitatea asigurării că proiectul nu va avea un impact negativ asupra mediului, iar ministrul Mircea Fechet a evidențiat importanța găsirii celor mai bune soluții pentru a asigura beneficii pozitive pentru populație și economie.

Ministrul Mediului a subliniat, de asemenea, importanța simplificării procedurilor pentru accelerarea emiterii acordurilor pentru proiecte de infrastructură, menționând că România are nevoie de astfel de proiecte pentru dezvoltarea eficientă a rețelei de transport.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *