logo
RNTV Live

Acces gratuit pentru școlile din Ploiești la platorma educațională citește.ro

citeste
Dumitrescu Vlad

Municipalitatea ploieșteană asigură, începând din această săptămână, accesul la platforma educațională Citeste.ro dedicată elevilor și cadrelor didactice din învățământul primar local, o alternativă interactivă și modernă de petrecere a timpului liber, în perioada vacanței mari.

Primăria municipiului Ploiești a achiziționat dreptul de acces la biblioteca școlară digitală amintită, de care vor putea beneficia, gratuit, pe toată perioada vacanței de vară, toți elevii din învățământul primar local.

Citeste.ro este cea mai vastă bibliotecă online, cu mii de cărți în toate formatele digitale: ebookuri, audiobookuri, videobookuri. Cărțile se citesc direct în platforma ce poate fi accesată cu ușurință, de pe orice dispozitiv – desktop, tabletă, telefon. De asemenea, platforma Citeste.ro poate fi proiectată pe dispozitivele electronice de la clasă, pentru activități interactive de lectură.   Platforma online găzduiește peste 20.000 de cărți, în format digital de la peste 10 edituri.

Volumele din biblioteca online citeste.ro acoperă toate domeniile de interes pentru cei mici și cei mari deopotrivă: lecturi și auxiliare școlare, ficțiune pentru copii, cărți ilustrate de povești, poezii, proverbe și ghicitori, literatură clasică și contemporană, autori români și străini, cele mai noi bestselleruri internaționale, cărți premiate Nobel, Man Booker, Goncourt, thrillere, cărți de dezvoltare personală, atlase, enciclopedii de la National Geographic sau Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM. 

Platforma educațională amintită include Ebookuri a căror funcționalități sunt la standarde ridicate, permițând parcurgerea cărților, revenirea la paginile precedente, marcaje sau notițe în text, opțiunea de semn de carte sau de modificare a dimensiunii fontului. 

De asemenea, există și secțiunea Audiobookuri , volumele în format audio fiind o experiență cu totul deosebită, acestea fiind narate de artiști și personalități îndrăgite ale scenei și culturii române: Monica Davidescu, Daniela Nane, Șerban Pavlu, Mihai Călin, Ileana Olteanu, Maria Radu, Marius Constantinescu și mulți alții

Elevii ploieșteni și cadrele didactice pot accesa în cadrul bibliotecii școlare digitale și secțiunea Videobookuri, unde  toate fișierele de acest gen sunt licențiate Disney, cu povești și personaje îndrăgite de cei mici. Lectura videobookurilor este realizată de  actrițele Monica Davidescu, Alexandra Vrabie, Sonia Teodoriu și altele.

Bonus pentru elevii care se vor înscrie la această bibliotecă virtuală, menită să faciliteze atât accesul la materialele de studiu prevăzute în programa școlară, dar și pentru cele extracurriculare, se asigură participarea  la Clubul de lectură al clasei.

De asemenea, în semn de apreciere pentru implicarea directă pe această platformă educațională digitală, cadrelor didactice li se acordă, de către Citeste.ro, o adeverință de coordonator educațional al activităților de lectură la clasă, cu condiția înscrierii întregului colectiv al clasei în programul menționat.

Accesul la această bibliotecă școlară digitală se va asigura în baza unui cod unic, care va fi transmis fiecărei unități de învățământ din municipiul Ploiești. Totodată, se va oferi și consiliere de specialitate pentru implementarea, la nivelul tuturor școlilor ploieștene, a acestei platforme online.

Valoarea totală a proiectului educațional derulat de Primăria Municipiului Ploiești este de 115.000 lei (TVA inclus).

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor