Pentru a beneficia de serviciile prevazute de lege pentru integrarea pe piata muncii, absolventii de liceu trebuie sa se inregistreze in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca pana la jumatatea lunii august. Daca isi vor gasi un loc de munca pot obtine prime de insertie, iar in caz contrar indemnizatie de somaj.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă le reaminteşte tutror absolvenţilor de învățământ din promoţia 2023 că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele agențiilor județene pentru ocuparea forţei de muncă, indiferent dacă au promovat sau nu bacalaureatul.

Absolvenții vor putea beneficia de informare și consiliere, dar și de formare profesională într-o meserie.

Tinerii absolvenți pot obține prima de inserție de 598 lei dacă se angajează cu normă întreagă, în 60 de zile de la terminarea studiilor,  pentru o perioadă mai mare de 12 luni. Daca nu își găsesc un loc de muncă și nu sunt admiși la o facultate, după expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, tinerii care s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă, pot beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj pentru o perioadă de 6 luni.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *