Sursă foto: Lokalkompass

În urmă cu două zile, venerabilul fiu al Câmpinei, Edgar Geller, s-a stins din viață. Acesta a fost stabilit pentru multă vreme în Düsseldorf, Germania, locul unde a trecut în neființă.

„Pentru cei care l-au cunoscut, dar și pentru cei ce doar și-au bucurat sufletul citindu-i minunatele cărți despre Câmpina, domnul Edgar Geller a fost, este și va rămâne un suflet mare, un Câmpinean autentic, care a reușit poate ca nimeni altcineva să fixeze pentru posteritate atmosfera aparte a acestei comunități, chiar în două epoci diferite, pe care le-a trăit personal aici.

Pentru acest oraș va rămâne ca un patrimoniu veșnic, o mare comoară tot mai valoroasă de la generație la generație, ceea ce a făcut domnul inginer Geller în urmă cu două-trei decenii, prin publicarea celor două volume de amintiri intitulate „Câmpina copilăriei mele” (1996 și 2004 – volume ce evocă epoca interbelică, respectiv războiul și anii postbelici)”, scrie Mădălin-Cristian Focșa, la 30 aprilie 2023.

Născut pe 19 decembrie 1925 la Câmpina, Edgar Geller o bogată activitate universitară, autor a numeroase cărți și publicații științifice în domeniul fizicii și chimiei. De altfel, are titlul de doctor inginer.

Pe 29 iunie 1999, Consiliul Local Câmpina i-a acordat titlul de cetățean de onoare al Câmpinei, iar printre volumele scrise de Geller se numără și unul de amintiri – „Câmpina copilăriei mele”. La aproape 98 ani, Edgar Geller s-a stins, lăsând în urmă sa un gol imens.

Amintiri din cărțile răposatului

„Am trăit în această casă cutremurul din 10 noiembrie 1940; curtea casei era prelungită în spate cu o grădină mare cu pomi fructiferi, care ajungea până la terenurile Tenis Clubului, cu o portiță de acces direct la club. Iarna se practicau pe acele terenuri sporturi de iarnă: patinaj și hockey pe gheață.”

Surse: Câmpina TV, oglindadeazi.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *