Captura de ecran - rollingstone

Robbie Robertson, chitaristul canadian si fondatorul trupei de folk şi rock americano-canadiene The Band, a murit miercuri, la vârsta de 80 de ani, conform managerului sau ce a anunţat revista Variety.

Acesta suferise de o boala îndelungata, potrivit unui comunicat. Managerul său Robertson de 34 de ani, Jared Levine a declarat:

Robbie era înconjurat de familia lui la momentul morții sale, inclusiv sotia sa, Janet, de fosta lui sotie, Dominiquem de partenerul lui Nicholas si de copii sai Alexandra, Sbestian, Delphine si Kenny, partenerul lui Delphine. I-au mai ramas în supravietuire si nepotii sai Angekica, Donovan, Dominic, Gabriel si Seraphina.

De asemenea, familia a cerut ca în loc de flori oamenii sa doneze celor sase Natiuni ale râului Grand pentru a sprijini un nou Centru Cultural Woodland.

Martin Scorsese a fost unul dintre cei care i-au adus un omagiu, regizorul The Last Waltz, documentarul din 1978 despre THE BAND. Acesta a spus despre Robertson ca ,,Este unul dintre cei mai apropiati prieteni ai mei, o constanta în viata si in munca mea”.

Robbie Robertson s-a nascut în Toronto pe data de 5 iulie 1943 învătând muzica din partea familiei mamei sale care erau mohawk si locuiau în rezervatia Cele Sase Natiuni ale Rului Grand, În adolescenta, acesta a luat legatura cu trupa sa, The Hawks, în interiorul barurilor din Toronto.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *