Aproximativ 5500 de elevi prahoveni au sustinut prima proba a Evaluarii Nationale, cea la limba si literatura romana. Dintre candidatii inscrisi, in jur de 230 au lipsit. Examenul va continua pentru absolventii de gimnaziu miercuri cu proba la matematica.

Emoții în rândul elevilor care au terminat clasa a opta. Ei susțin săptămâna aceasta Evaluarea Națională. Prima proba a fost cea la română.

Conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Prahova, la Evaluarea Națională s-au înscris aproximativ 5700 de elevi. Dintre aceștia, s-au prezentat luni la examen 5529 de candidați. Niciunul dintre ei nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă, cum se întâmpla în anii trecuți. Probele sunt monitorizate audio-video. Absolvenții de gimnaziu vor mai da examen și miercuri la matematică.  

Ca și la proba de limba și literatura română , accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen va fi permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru. Proba începe la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Timpul de redactare a subiectelor este două ore.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 28 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 29 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *