Sursă foto: Itsy Bitsy

În intervalul 14-16 august, elevii care au fost declarați admisi în clasa a IX-a, etapa a II-a, sunt obligați să depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ liceal. Aceste dosare trebuie să conțină documentele necesare, în conformitate cu procedura stabilită de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Termenele pentru depunerea dosarelor variază în funcție de fiecare județ. În București, perioada de depunere a dosarelor este 14-16 august, iar în județul Prahova au fost desemnate zilele de 14 și 15 august.

Pe 14 august, care este o zi liberă legală și coincide cu marți, 15 august (Adormirea Maicii Domnului), angajații bugetari sunt în concediu. Totuși, având în vedere că inspectoratele școlare au stabilit intervalul 14-15 august pentru depunerea dosarelor, este posibil ca unii angajați din școli să fie prezenți pentru a gestiona acest proces.

În ceea ce privește înscrierea la licee pentru candidații declarați admisi în etapa a II-a, aceasta presupune următoarele acte, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București:

  • Cererea de înscriere (aceasta poate fi descărcată de pe site-ul liceului sau poate fi obținută de la Comisia de Înscriere a liceului).
  • Cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere.
  • Adeverința cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională – clasa a VIII-a.
  • Foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale).
  • Fișa medicală.

Orarul de înscriere poate varia în funcție de fiecare liceu în parte. Pentru a afla detalii despre program, puteți consulta site-ul liceului, avizierul școlii sau sunați la secretariat pentru informații actualizate.

Cererile de înscriere au fost depuse până miercuri, 9 august, la centrele desemnate de fiecare inspectorat școlar în județul respectiv, conform calendarului oficial. În aceste cereri puteau să se înscrie cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și candidații care au fost respinși la licee. De asemenea, aveau dreptul să se înscrie și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

Pentru a depune cererile de înscriere, candidații au avut posibilitatea să se adreseze centrelor stabilite în fiecare județ sau să transmită documentele prin email, conform informațiilor comunicate de către fiecare instituție în parte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *