Foto: Irinel Ionel Scriosteanu

Conform anunțului făcut de secretarul de stat, Irinel Ionel Scriosteanu, contractul pentru construcția celui de-al doilea lot al autostrăzii, cu termenul de depunere a ofertelor până la data de 25.06.2024, are o valoare estimată de 3,8 miliarde de lei, fără TVA.

Finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Transport 2021 – 2027. Durata contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 de luni pentru execuție. Acesta este al doilea lot scos la licitație pentru această secțiune, după ce, la începutul lunii trecute, a fost anunțată licitația pentru primul lot, Miercurea Nirajului – Sărățeni.

De asemenea, anunțul pentru primul lot prevede construcția unui traseu de 23,4 km (din care 1,07 km sunt sub formă de tunel) în termen de 30 de luni. Valoarea estimată a contractului pentru acest prim lot, finanțat și el din fonduri europene, se situează între 3,35 și 3,95 miliarde de lei.

Contractul cuprinde proiectarea și execuția următoarelor elemente:

  • Un traseu cu o lungime de 19,3 km
  • Construcția a 7 tuneluri
  • Ridicarea a 46 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct având o lungime de 428 de metri.

Traseul autostrăzii aferent acestei secțiuni se desfășoară pe raza județelor Mureș, Harghita și Neamț, iar unitățile administrativ-teritoriale tranzitate sunt: Miercurea Nirajului, Măgherani, Chibed, Sovata, Sărățeni, Praid, Joseni, Lăzarea, Ditrău, Tulghes, Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vânători-Neamț.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *