logo
RNTV Live

A fost instituită starea de alertă epidemiologică în România. Cazurile de gripă, în creștere

sura Radioa Chisinau
Erika Stoica

Starea de alertă epidemiologică, decretată în România din cauza creșterii dramatice a numărului de îmbolnăviri și decese cauzate de gripă, impune implementarea unor măsuri riguroase la nivelul instituțiilor de învățământ, dar și în unitățile medicale, conform deciziilor Ministerului Sănătății.

Astfel în unitățile medicale se recomandă următoarele măsuri

  • Reducerea sau suspendarea programului de vizite pentru a limita expunerea la risc.
  • Organizarea saloanelor separate pentru pacienții cu gripă sau infecții respiratorii acute, pentru a preveni răspândirea virusului.
  • Asigurarea unor stocuri suficiente de antivirale și alte tratamente specifice gripei.
  • Stricta aplicare a măsurilor de protecție pentru personalul medical.

În instituțiile de învățământ, se recomandă:

  • Triajul epidemiologic înainte de începerea cursurilor și triajul acasă realizat de părinți. Copiii cu simptome specifice nu ar trebui să meargă la școală.
  • Asigurarea respectării măsurilor de igienă și distanțare socială în timpul orelor și în spațiile comune.

Ministerul Sănătății anunță că va monitoriza aplicarea acestor măsuri, iar mâine sunt programate ședințe cu directorii DSP-urilor pentru a se asigura că și spitalele respectă aceleași standarde de protecție.

Unitățile de Primiri Urgente și spitalele specializate sunt aglomerate, iar locurile pentru internare sunt foarte limitate. Paturile de ATI sunt de asemenea ocupate, cu o creștere a cazurilor de gripă în București în ultimele săptămâni.

Perspectivele sunt optimiste cu privire la scăderea numărului de cazuri în următoarele săptămâni, conform specialiștilor, dar necesitatea respectării măsurilor de precauție rămâne imperativă pentru limitarea răspândirii virusului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor