Cercetarea științifică care dezvăluie originea și destinul enigmatic al Kamo’oalewa, a doua Lună a Pământului
În 2016, oamenii de știință au făcut o descoperire fascinantă legată de Pământ – au identificat prezența unei a doua „Luni”, care orbitează în jurul planetei noastre la o distanță de 38 până la 100 de ori mai mare decât cea a Lunii noastre obișnuite, pe care o vedem în mod regulat pe cer.
Originea acestui obiect supranumit „cvasi-Lună” a fost un mister pentru astronomi de ani de zile, dar acum, există indicii care sugerează că acesta nu este doar o rocă spațială obișnuită, ci mai degrabă o bucată desprinsă din Lună.
Această entitate de dimensiuni moderate a primit numele hawaiian Kamo’oalewa, iar dovezi privind legătura sa cu Luna au fost publicate în revista Nature, conform informațiilor prezentate de Futurism.com.
Ben Sharkey, doctorand în cadrul departamentului de științe planetare de la Universitatea Arizona și autor principal al studiului, a declarat: „Am cercetat toate cataloagele de asteroizi apropiate de Pământ la care am avut acces și nu am găsit nicio potrivire.”
Cercetătorii au descoperit, în schimb, că spectrul de lumină reflectată de această rocă spațială seamănă foarte mult cu cel al rocilor lunare aduse pe Pământ de astronauții misiunii Apollo 14 din 1971. Cu toate acestea, lumina reflectată nu este singura dovadă a originii lunare a lui Kamo’oalewa, susțin oamenii de știință.
Această bucată desprinsă din Lună este așteptată să orbiteze în jurul Pământului timp de aproximativ 300 de ani, înainte de a se îndrepta, probabil, spre spațiul cosmic.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.