Anunţ important pentru persoanele nedeplasabile din Ploieşti care vor să se vaccineze împotriva COVID-19!
În etapa a II -a vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc și persoanele care desfășoară activități în domenii esențiale, după cum urmează:
1. Adulții cu vârsta peste 65 de ani;
- Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate. În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria „boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat; obezitate; alte boli metabolice, inclusiv congenitale; afecțiuni cardiovasculare; afecțiuni renale; afecțiuni oncologice; afecțiuni pulmonare; afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down; afecțiuni hepatice moderate/severe; afecțiuni autoimune; imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.
- Lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale;
- Persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu;
- Persoanele dializate.
Programarea pentru vaccinare împotriva Covid-19, în etapa II :
1. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, se pot programa la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 utilizând oricare din următoarele modalități:
- prin medicul de familie;
- individual;
- prin contul unui aparținător (pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
- telefonic prin call-center – 021 4144425;
- prin Serviciul Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială din cadrul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, situat în municipiul Ploiești, str. Văleni, nr. 32 (în spatele sediului S.G.U. Ploiești) , telefon 0749149966 și 0749149969.
2. Persoanele aflate în evidență cu boli cronice se pot programa prin medicii de familie pe ale căror liste sunt înscrise. În cazul în care nu sunt înscrise la un medic de familie sau nu au acces la medicul de familie propriu, se pot înscrie:
- prin intermediul oricărui alt medic de familie;
- telefonic prin call-center – 021 4144425 ,
- prin Serviciul Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială din cadrul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, la numerele de telefon 0749149966 și 0749149969.
3. Lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale se înscriu prin intermediul angajatorului.
4. Persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, sunt înscrise prin intermediul Serviciul Ajutoare Încălzire, Programe si Incluziune Socială din cadrul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, situat în municipiul Ploiești, str. Văleni, nr. 32 (in spatele sediului S.G.U. Ploiești) în lista cu persoanele imobilizate sau nedeplasabile, împreună cu asistenții personali ai acestora (dacă au) și cu membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie, în baza deciziei personale.
Pentru întocmirea listei mai sus menționate, medicii de familie, care au în evidență persoane imobilizate sau nedeplasabile, au obligația să colaboreze activ cu Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești și să transmită cu celeritate datele necesare centralizării pe adresa de e- mail aju@asscploiesti.ro .
5. Persoanele dializate se pot programa prin centrele de dializă.
Reamintim faptul că, în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită.
Informații referitoare la campania de vaccinare împotriva Covid-19 se găsesc la https://vaccinare- covid.gov.ro.
Vezi şi https://republikanews.ro/umilinta-pentru-un-nou-contract/
Vezi şi https://republikanews.ro/surse-un-muncitor-care-amenaja…/
Pentru mai mute ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro
comunicat de presă