Prahova. Află totul despre copacii norocului, aduşi în Japonia în 794 d. Hr. Expo Bonsai

Copacii au fost aduși în Japonia de către călugării budiști în perioada 794 – 1191 d. Hr. Bonsaiul a fost asociat rapid cu nobilitatea deoarece numai cei bogați dețineau un asemenea copac și de aici, în timp, banii au început să fie asociați cu norocul.

În japoneză Bonsai înseamnă aproximativ „grădinărit în tavă”, artă apreciată din ce în ce mai mult de români.

Este arta şi ştiinţa de a crea plante şi arbori miniaturali, prin forţarea dimensiunilor în spaţii mult mai restrânse, decât cele naturale dezvoltării lor, prin conducerea şi tăierea ramurilor, prin hrănire minimală cu apă şi îngrăşăminte, se arată într-un comunicat al Muzeul Ştiinţelor Naturii Prahova.

Realizarea unui bonsai presupune simţ artistic, fiind proprie numai membrilor unei anumite trepte sociale, atât în China cât şi în Japonia, potrivit sursei citate.

Această artă este practicată şi astăzi, pregătirea specialiştilor bonsai realizându-se în şcoli speciale.

Un bonsai nu este genetic o plantă pitică, ci este o plantă normală, care prin limitarea spaţiului de „locuit” dublată de o atentă tăiere a rădăcinilor şi ramurilor, la care se adaugă conducerea creşterii plantei spre o anumită direcţie, devine un exemplar pitic al speciei.

Este de remarcat că orice bonsai nu este mai puţin sănătos sau activ ca exemplarele crescute liber în natură. O dovadă este aceea că florile unui arbore nu sunt pitice, ele au aceleaşi dimensiuni ca cele ale arborelui cultivat în natură, se mai arată în comunicat.

Cei care vor să vadă frumoşii copaci şi să afle şi mai multe despre ei pot veni la expoziţia de la Muzeul Ştiinţelor Naturii din Ploieşti care s-a deschis de astăzi şi ţine până la sfârşitul lunii,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *