”Meseria, brățară de aur!”

Un proverb care are o semnificație aparte pentru elevii unui liceu ploieștean.

Elevii Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” din Ploiești se pregătesc de mici să învețe o meserie.

Fie că urmează clase cu profil economic de comerț, servicii,  sau alimentație publică, elevii liceului economic beneficiază de o bază de practică modernă și complet utilată.

Elevii sunt îndrumați de profesori dar și de specialiști în domeniu.

Ei învață tainele bucătăriei, dar și cum să vândă produsele sau să le servească în mini restaurantul existent în cadrul colegiului.

Practica este făcută în fiecare săptămână, iar elevii se străduiesc să devină cât mai buni în meseria pentru care se pregătesc.

Elevii de la clasele de alimentație publică învață cum să facă chifle pe care ulterior să le folosească pentru a prepara sandwichuri.

Viitorii bucătari sunt îndrumați și cum să prepare pizza sau produse de patiserie.

 

 

 

Produsele ajung apoi în punctele de vânzare ale liceului ploieștean, sau sunt servite în sala de mese a instituției de învățământ.

Aici elevii deprind meseria de ospătar.

 

 

 

Mulți dintre elevii care termină cursurile claselor de profil au ocazia ca pe durata studiilor superioare să obțină un job part-time. 

Agenții economici, parteneri ai colegiului din Ploiești, le asigură acestora un loc de muncă.

By rnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *