Opinii. Lupta anti-anticorupție
Jurnalistul Cătălin Stavri a publicat un editorial în care atenționează asupra „calității” unor persoane care s-au înrolat, de curând, în războiul împotriva DNA.
Întrebare: De ce are elefantul coadă?
Răspuns: Ca să nu se termine brusc!
Exact ca în bancul de mai sus arată și situația din prezent cu maratonul televizat al luptătorilor anti-anticorupție.
După dezvăluirile suținute cu materiale video și audio făcute de Vlad Cosma a venit rândul eșalonului doi să iasă la TV. Rând pe rând, distinși cetățeni cercetați penal sau trimiși în judecată fix de DNA au ieșit public, fără dovezi audio-video, doar cu acuzații. Pe alocuri au mai invocat și plângeri sau informări. Însă, o simplă căutare pe internet arată și ce nu se spune la TV.
Cristinel Toader de exemplu, fostul șef al Poliției Locale Ploiești, face o reclamație în care subsemnatul apare prieten intim cu procurorii anticorupție (cei de sex masculin) dar și participant la mese în care la un șpriț regulamentar chefuiesc jurnaliști, interlopi, oameni de afaceri necinstiți și procurori anticorupție. Desigur, armata de polițiști onești și ei victime ale DNA-ului, cu tot profesionalismul lor și cu sprijinul serviciilor secrete nu au demascat niciodată aceste bizare simbioze. Le-a aflat Cristinel Toader și și-a făcut datoria de a-l informa pe procurorul general al României, Tiberiu Nițu la acea vreme- 2015. Doar că ulterior, în ceea ce mă privește, domnul Toader recunoaște atât public cât și în fața procurorilor DNA că a mințit în acea plângere.
Ceea ce nu înțeleg eu este următorul aspect: dacă Negulescu îi teroriza la propriu, de ce un nevinovat ca Toader când se transforma în denunțător nu apela la alte structuri ale statului român sau la același Parchet General? Dacă nu știați, Toader este denunțător la DNA în mai multe dosare penale care vizează persoane mai mult sau mai puțin cunoscute. Dacă Vlad Cosma susține că era șantajat să facă denunțuri mincinoase, Toader nu spune de ce i-a făcut denunț lui Sebastian Ghiță de exemplu și mai ales, de ce mi l-a adus să îl public. Adică în 2015 eram jurnalist șantajist iar în 2016 îmi dădea pentru publicare denunțul făcut lui Ghiță. La fel, tot după ce declară la DNA că a făcut reclamații mincinoase Toader nu spune de ce a făcut denunț la DNA Ploiești și împotriva fostului primar Andrei Volosevici, împotriva lui Florin Petrache fost director al Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Ploiești sau împotriva lui Raul Petrescu fost viceprimar al Ploieștiului și Cătălin Ioniță, directorul Rosal Ploiești. Cine știe câte alte denunțuri mai sunt…
Alt luptător anti- anticorupție este și Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, în prezent ofițer DGA trimis în judecată de DNA și cercetat penal pentru constituire de grup infracțional organizat alături de Constantin Ispas, fost șef DGA, și Emanuel Saghel fost șef Serviciu BCCO Ploiești. Rădulescu a ieșit public recent, ironia sorții, susținând că a fost cercetat abuziv în 2015, ba chiar torturat psihic în sediul DNA. Bineînțeles, el a ținut la secret abuzurile acestea și nici nu a făcut plângere penală după ce a ieșit din arestul Poliției. Fix după înregistrările date publicității de Vlad Cosma și-a adus aminte și ofițerul Rădulescu de groaznicele abuzuri comise de procurori acum aproape 3 ani. Spun ironia sorții, pentru că abuzatul Rădulescu este trimis în judecată pentru mai multe cercetări abuzive.
Martorii declară că erau presați să facă denunțuri mincinoase. Adică exact ce a făcut Cristinel Toader în ceea ce mă privește, presat printre alții și de Emanuel Saghel.
Poate vă întrebați și ce interes are Constantin Ispas, fostul șef al DGA, în această poveste. El este trimis în judecată pentru multiple infracțiuni într-un dosar penal- luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor, cercetare abuzivă- pentru trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în alt dosar penal și cercetat penal în al treilea dosar pentru constituire de grup infracțional organizat.
Potrivit datelor din dosarul penal, acești doi ofițeri au vrut să fabrice un dosar penal unor polițiști din IPJ Prahova care instrumentaseră o cauză cu o firmă care cotiza la Ispas.
Tot ca o ironie a sorții, când Ispas era șef la SIPI a mai trimis acest gen de informări care vizau grupări infracționale, în aceste rapoarte fiind menționat Sebastian Ghiță dar și Adrian Rădulescu cel care avea să îi devină subaltern la DGA și partener de suferință în dosarul privind constituirea de grup infracțional organizat.
Sunt surprins de ce nu a ieșit și Saghel public. Oare procurorii torționari de la DNA i-au abuzat psihic doar pe Rădulescu și Ispas și pe Saghel l-au iertat?