Romică Ciobanu: “Acord timpi egali de joc fiecărui fotbalist!”
Primul meci de pregătire din cadrul celui de-al doilea cantonament al iernii i-a adus ieri Petrolului, la Buftea, o adversară de același calibru.
Unirea Slobozia, grupare ce combate la nivelul aceluiași eșalon, trei, și care în pauza dintre tur și retur se află poziționată în prima treime a clasamentului seriei a II-a. Pe locul IV, la 6 puncte de lider, Spartac București, și 4 față de Farul Constanța. O echipă care se află, și ea, în cantonament, dar la Snagov, și care și-ar dori să rămână în plasa celor două trupe regăsite “peste ea”.
Pe aceasta a învins-o Petrolul cu 3-2 (2-1), la capătul unui joc dominat de “lupi”, mai ales în prima repriză, atunci când antrenorul Romică Ciobanu a ales să joace cu un “11” alcătuit, preponderent, din fotbaliști care ar putea face parte din prima distribuție. Sâmbătă, în Trivale, “lupii” vor juca, de la ora 12:00, cu FC Argeș, team de ligă secundă! (https://republikanews.ro/primul-meci-la-buftea-prima-victorie-galerie-foto/)
Întrebări și răspunsuri
Mai mulți suporteri ai galben-albaștrilor s-au arătat interesați de decizia tehnicianului de a alcătui echipele reprizelor de ieri. Mai exact, motivul pentru care s-a ales ca Petrolul 2 să fie compusă doar din prezumtivi aspiranți la tricourile de titulari. Și cine putea răspunde cel mai exact la această întrebare decât antrenorul Romică Ciobanu, cel care și-a găsit timp pentru a formula răspunsurile la chestionările adresate. Așadar…
Reporter: Domnule antrenor, au apărut întrebări legate de alcătuirea distribuțiilor la meciul cu Slobozia, de ieri…
Romică Ciobanu: Am o strategie clară în acest sens, chiar mi-am dorit să organizez lotul în două părți distincte pentru acest joc. Intenția a fost clară, aceea de a acorda timpi egali de joc fiecărui component al lotului. Practic, doar la meciul cu AS SR Brașov nu am aplicat varianta folosită ieri. În toate celelalte partide am mers pe logica jocului cu Unirea Slobozia! Prin aceasta încep să pregătesc și următoarea etapă, cea cu jocuri împotriva unor echipe dintr-un eșalon superior. Acolo voi urmări omogenitatea, mai ales că la meciul cu brașovenii de la Cheile Grădiștei nu am fost deloc mulțumit de dezvoltarea jocului pe flancul stâng! Am corectat, ulterior, și ieri, cum s-a și putut observa, toate acțiunile cu finalizare au început din acea parte! Semn că m-am făcut înțeles și băieții au corijat deficiența în joc. Mai avem patru jocuri de pregătire până la debutul campionatului și ne dorim ca, înainte de partida oficială cu Domneștiul, din 3 martie, să avem echipa de bază bine structurată.
Se conturează echipa de bază
R: La acest moment se poate vorbi despre o echipă de bază în viziunea antrenorului principal
R.C.: În proporție de 90%, da!
R: Asta ar însemna că se știu 9 din 11 titulari, da?
R.C.: Se poate spune și așa! Da, poate la unu-doi fotbaliști să existe semne de întrebare, răspunsuri pe care le pot avea în aceste ultime trei săptămâni de pregătire!
R: Poate fi o întrebare inutilă dar totuși o adresez: ai mai dori vreun jucător
R.C.: Da, aș mai dori un fotbalist cu valoarea, creația și posesia dar și viziunea lui Claudiu Tudor. Practic, el ar trebui să și fie în teren dar forma fizică în care se află acum nu-i permite să se afle printre titulari! Îl așteptăm să revină, dar 100% pregătit! În cazul în care poate, suntem acoperiți! Fără el, suntem oarecum pe minus! Nu mă plâng, sunt variante, putem improviza, dar m-ați întrebat și eu v-am răspuns!
Condiții de eșalon superior, la Buftea!
R: Cum este la Buftea, în cantonament?
R. C.: Foarte bine! Avem condiții perfecte, exact ceea ce se cere la fotbal! Din fericire, la nivel superior poziției în care ne aflăm!
R: Și dacă, de exemplu, la anul pe vremea asta vă veți pregăti într-un cantonament în străinătate?
R. C.: Atunci ar însemna că suntem răsplătiți pentru un obiectiv înalt și s-ar dori unul și mai înalt! Eu, unul, așa văd perspectivele la Petrolul: numai după ce arătăm ceva să fim și băgați în seamă!Până atunci trebuie să fim umili, să muncim și să-i satisfacem pe cei care cred atât de mult în noi. Finanțatori, oficiali și, mai ales, suporteri!