La Ploiești proverbul ”Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar.” se poate transforma foarte ușor în ”Ce-i lipsește crețului? Șefia la SGU.”
Dacă nu știți ce e SGU, nu sunteți din Ploiești, clar. Societatea de Gospodărire Urbană este numele complet și e o societate subordonată primăriei care se ocupă de spațiile verzi, parcări, blocări de roți și alte lucruri care se fac pentru un oraș civilizat și frumos.
Cum Ploieștiul e departe de a fi frumos, nici la capitolul civilizație nu stă bine când e vorba ca unul sau altul să devină șef la distinsa societate. Și da, are legătură cu SGU-ul că altfel nu deschideam vorba despre această societate.
Cine s-a dat de trei ori peste cap?
Ei bine, ca în basmele lui Ispirescu, cineva s-a dat de trei ori peste cap și, după ce i-a trecut amețeala, s-a crețuit, pardon, s-a cocoțat în Consiliul de Administrație al SGU. Care este o bună platformă de lansare spre șefia societăți, iar de acolo pân la un post chiar de ministru, deh omul nostru trebuie să viseze și să spere, nu mai e decât un pas, doi, hai trei după cum vrea partidul.
Numai că, precum în basme, personajul nostru a îmbinat realitatea cu ficțiune și și-a tras un CV numai bun de pus în volumul 120 din ”Povești nemuritoare” cu titlul ”Povestea Crețului cel voinic și al CV-ului de aur”. Aur pentru el, că dacă e să iei la puricat CV-ul dai de plumb.
Și-acum să trecem în meandrele concretului ca să realizați despre cine e vorba (sunt convins că v-ați dat seama din primele rânduri). Omul nostru a depus un CV la SGU în care cu mândrie patriotică spune că a fost administrator la o firmă care are în titulatură Army. Nu, nu vă impacientați, cred că singura legătură cu armata a omului nostru a fost când a văzut la HBO ”G. I. Jane”. Și scrie frumos în ceveu că în perioada 18.02.2017-28.02.2017 a fost administratorul firmei. Ei bine, numele bravului viitor șef peste SGU nu apare în datele oficiale ale firmei respective. O fi trecut pe stradă într-o dimineață și a văzut plăcuța cu numele firmei pe un gard și s-o fi gândit s-o trântească în CV? Greu de spus. Mai greu decât ți-ai încreți părul cu drotul. Mai mult, nicio persoană care a avut acest nume nu a avut calitatea de asociat/administrator într-o firmă din România în perioada menționată de viitorul boss de boss.
Și tot concret, ca să se instaleze în scaunul de șef, a participat la concursul pentru șefia SGU. Și ce dacă la concurs există o condiție care prevede experiența în domeniul economic de cel puțin 5 ani și el n-are mai mult de patru? Ce mai e un an în secolul vitezei maxime la internet? Descrețițivă frunțile și treceți cu vederea. Că merită, e tânăr, e de viitor, să mănânce și gura lui.
PS. Ca să vedeți că nu v-am spus basme: concursul s-a desfășurat sub imperiul ordonanței 109/2011 care prevedea experiență în domeniul economic de cel puțin 5 ani, conform art. 28, alin. 1.
Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu realitatea este intenționată.