Apelurile false la 112, o metodă extraodinară de distracţie pentru un prahovean
Diferenţa dintre viaţă şi moarte este făcută de multe ori de câteva clipe. De cât de repede ajunge ambulanţa la cel care are nevoie sau cât de repede intervine medicul în cazul respectiv. Din păcate nu toată lumea înţelege acest lucru. Anual mii de români solicită ajutor la 112 fără să aibă nevoie cu adevărat. La acestea se adaugă apelurile false. Campion la apelurile false este un câmpinean. A chemat ambulanţa ca să îl ducă la discotecă, apoi s-a lăudat pe Facebook.
Povestea câmpineanului începe cu un apel la 112. A spus operatorului că are nevoie de urgentă de ajutor medical penstru că se simte rău. În realitate prahoveanul nu avea bani de discotecă. Voia să ajungă de la Câmpina la Ploieşti la un local anume şi cum nu avea bani s-a gândit să-i păcălească pe cei de la SAJ, notează stirilekanald.ro.
„Îmi amintesc un caz, al unui tânăr din zona Câmpina, care ne-a solicitat pentru dureri abdominale. L-am luat, a mimat foarte bine o colică renală, l-am dus la Spitalul Judeţean, iar când am ajuns în curtea spitalului judeţean a fugit de nu l-a mai prins nimeni şi a apărut pe Facebook că el trebuia să ajungă la discotecă şi nu avea bani de transport, ci doar să intre la discotecă şi a folosit ambulanţa pe post de mijloc de transport”, a spus managerul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Prahova, medicul Daniel Nicolae.”
112 a luat fiinţă în urmă cu 26 de ani
Numărul pan-european de urgenţă 112 a fost creat în 1991. În aprilie 2005 Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) 112 a devenit operaţional în toată România. Începând cu anul 2008, 112 este singurul număr care poate fi folosit de pe orice telefon fix sau mobil pentru a beneficia, gratuit.
Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje false la 113 constituie contravenţie, amenzile fiind de la 500 la 1000 de lei.
Foto cu caracter ilustrativ